• 1

pulsar, pulsar consulting

Pulsar Logos Verhaal

Op Pulsar creatie, in 1998, de vier oprichters wilden het bedrijfsimago aan een artistiek werk koppelen. Samen hebben ze de werkplaats van Emil Ciocoiu bezocht en ze waren onder de indruk van zijn filosofieke visie en fantastische vermogen om dat op prachtige schilderijen weer te geven. 

Emil Ciocoiu is geboren in Sasa (Roemenië) in 1948. Hij studeerde aan de Arts Academy van Boekarest, waar hij zijn "Theodor Aman" Award ontvangen heeft. Lid van de "Romanians & Germans Artists Association" en van de "Salon d'Automne", Paris, hij toonde zijn werken in veel landen (Roemenië, Duitsland, Luxembourg, Frankrijk, Zweden, Italië, Zwitzerland, Griekenland, Hongarije, Finland, Canada, China, Spanje, Japan, Israël, Verenigde Staten). 

Een groot deel van zijn werken maken deel uit van publieke collecties - vooral in musea over de hele wereld. Hij leeft in Duitsland sinds 1980. Emil Ciocoiu Website.

 

De 4 oprichters waren bijzonder geïnteresseerd in het schilderij “Way to the light”, een sterrenstelsel dat over het universum evolueert en dat licht en warmte in heel zijn pad brengt. Het idee om licht (verduidelijken, structureren) in hun bedrijfsprocessen te brengen, alsook warmte (vertrouwen, persoonlijk contact) in hun zakelijke relaties en tegenover hun werknemers, was een van de belangrijkste doelstellingen bij de oprichting van Pulsar. Ze beslisten om het schilderij te kopen en het als logo te gebruiken. 
Het schilderij, olie, 130 x 150 cm, werd tijdens de Europese Raad in Strasbourg in 1999 getoond. 

 

 

 

Sindsdien hangt het schilderij in de inkomhal van het Pulsar gebouw.

 

 

 

 

  Snel na de creatie van Pulsar, de behoefte aan speciaal lettertype voor het bedrijfsdocumenten leidde tot de tekst logo.

 

 

Daarna, deze tekst logo was verbeterd met graphische elementen die ons aan onze tweede officiële logo leidden.